Hvorfor skal jeg recertificeres efter 5 år?

Projektledelse er ligesom at cykle. Du glemmer ikke hvordan man gør, men du er nødt til at følge med i udviklingen omkring dig, for ikke at lave fejl og komme galt af sted.

Se datoerne for recertificering

Du er også velkommen til at ringe til os for yderligere information.

I stedet for at blive recertificeret på dit nuværende certificeringsniveau, kan du vælge disse muligheder som en del af recertificeringsproessen:

  • Du kan du blive recertificeret på et lavere niveau
  • På A- og B-niveau kan du skifte domæne inden for dit nuværende certificeringsniveau (projektledelse, programledelse og porteføljeledelse)
  • På C og B-niveau, kan du skifte fra ”Certified Project Manager” til ”Certified Agile Leader” på det tilsvarende niveau eller omvendt fra ”Agile Leader” til ”Project Manager” på tilsvarende niveau.

OVERSIGT OVER NIVEAUER 

IPMA Recertificering  

Dit IPMA Certifikat skal fornyes hvert 5. år, for at du fortsat kan kalde dig IPMA Certificeret. Læs mere om processen og kompetencekrav på de forskellige niveauer nedenfor. Ved at forny dit certifikat vil du fortsat være præsenteret på IPMA’s og IPMA Danmarks hjemmesider. Desuden vil du løbende blive holdt informeret om udviklingen inden for faget. Ved at deltage i recertificeringen, får du genopfrisket, hvad der er vigtige kompetencer for at kunne skabe ledelsesværdi i projekter – og du får gennemtænkt, hvordan du kan blive en endnu bedre projektleder/-projektdeltager.

Hvorfor Recertificering?

Ovenstående udtryk, hører vi nogle gange fra vores kunder, når talen falder på, hvorfor deres projektledere ikke automatisk melder sig til IPMA re-certificeringen.

Og ja – det er da rigtigt, at man ikke glemmer de grundlæggende cykelfærdigheder, men hvis du ikke har cyklet i flere år, så bliver du måske overrasket over at der nu er mange andre, der benytter cykelstien og der er mange flere ting, som du skal være opmærksom på: El-løbehjul og -cykler, der suser forbi, store Christianiabikes og faren for mødet med lastbiler i højresving.

Du er derfor – som cyklist – nødt til at holde din cykelviden up-to-date, både for din egen og andres sikkerhed.

Måske trænger du også til udfordring, måske er du ikke tilfreds med ”bare at kunne cykle”. Måske kunne det være interessant at prøve mountainbike eller en racer? Så stilles der helt andre krav til udstyr, træning og erfaring.

Indenfor projektledelse, sker der hele tiden noget – det er en disciplin i stor udvikling. Der kommer flere og flere krav om compliance, interne og eksterne standarder og regler, nye metoder, fokus på kundetilfredshed osv.

Derfor skal IPMA Certificerede projektledere enten re-certificeres hver femte år, eller søge om certificering på et højere niveau. Dette krav er med til at fastholde projektlederen i at udvikle sig, reflektere og lære. Disse er vigtige elementer ved IPMA-certificeringen. Det nytter ikke noget at man som projektleder – ”Kører på rygraden”.

Så hvis dit IPMA certifikat er ved at udløbe, så tilmeld dig enten re-certificering eller udfordr dig selv, med en certificering på et højere niveau.

Her kan du se datoer og  Priser for re-certificering på de forskellige niveauer.

Arbejder du agilt, så kan du nu også vælge den vej, og få bevis for dine agile kompetencer.

HOFOR er en af Danmarks allerstørste bygherrer i disse år. Vi investerer omkring 3 mia. kroner om året i store projekter, der er med til at skabe bæredygtige byer gennem bl.a. skybrudsikring og CO2-neutral energiforsyning.

Dét kræver dygtige projektledere.

Et element i at have dygtige projektledere er, at vi stiller krav om en certificering. Her bruger vi i dag IPMA, som er en internationalt anerkendt standard. Det bekræfter kvaliteten i vores projektlederuddannelse og er et plus for vores medarbejderes CV. Det er således ikke certificeringen i sig selv, der gør dem dygtige – det er den skræddersyede projektlederuddannelse, der leder frem til certificeringen. Den tilbyder vi vores medarbejdere som et gode, og vi anvender den aktivt som en del af vores karrieremodel, projektledelsesmodel og kompetenceudvikling.

Søren Dreyer, Afdelingschef, Projekt, HOFOR