How to Reach and Maintain Resilience – IPMA Global Best Practice Week

WHAT IS IPMA BEST PRACTICE WEEK?

The yearly IPMA virtual event focus on prevailing topics of and around project management. IPMA brings together best practices from all around the world to build sustainable business practices.

Project Managers play a significant role in building a better world because developments are usually realised through projects.

After a very successful start in 2020, where the IPMA Global Best Practice Week focused on competences desperately needed for the post-pandemic challenges, this year it focuses on resilience.

Date: April 26 – 29, 2021

Read more and sign up here

 

Hvornår giver det mening at overveje en certificering som porteføljeleder på niveau B?

Aksel Gruelund Sørensen fra N1 A/S, som er IPMA assessor på niveau B, beskriver herunder, hvornår man som seniorprojektleder eller linjeleder med porteføljeansvar bør overveje en certificering som porteføljeleder på IPMA niveau B:

“Det korte svar er, at det gør det, når du arbejder struktureret for et mål, der er større end det, der kan rummes i et program.

Det er derfor relevant at overveje en certificering som porteføljeleder, hvis du har ansvaret for en større eller mindre portefølje af projekter med grundlæggende forskellige mål, men som f.eks. er bundet op på et af de strategisk mål, som din virksomhed har sat.

Det kan f.eks. være en portefølje af forretningsprojekter, organisationsudviklings-, IT- eller anlægsprojekter/programmer, men vær opmærksom på, at det også kan være en kombination af disse, og at du ikke nødvendigvis behøver at stå i spidsen for det hele, blot du kan dokumentere, hvordan du bruger din indflydelse og dine kompetencer på at nå de(t) strategiske mål.

Derfor kan en certificering som porteføljeleder også være en overvejelse værd for linjeledere. Hvis du som linjeleder mener, at din grundlæggende rolle er, at skabe de bedst mulige rammer for at projekter og programmer lykkes i din organisation, er det endnu mere sandsynligt, du vil kunne have udbytte at et certificeringsforløb som porteføljeleder.

Projekt- og programledere tager rammerne i organisationen for givet, og fokuserer på målet i deres projekt/program. Som porteføljeleder tager du ofte også ansvar for, at rammerne for projekter og programmer forbedres og at projektmodenheden vokser i din organisation.”

Overvejer du en certificering som porteføljeleder på B-niveau, men ønsker mere sparring omkring dette, er du velkommen til at kontakte Aksel Gruelund Sørensen – assessor på niveau B. Aksel kan kontaktes via info@ipma.dk.

 

 

 

 

 

 

 

Fasttrack gav mig mulighed for en certificering i projektledelse på distancen

IPMA har oprettet muligheden for Fasttrack Certificering for at sikre en hurtig og sikker proces, her i Coronatiden. Du kan stort set selv vælge hvor hurtigt du vil gennemføre, vi skræddersyr forløbet efter aftale med dig og alt foregår online!

info om Fasttrack

De første Fasttrack kandidater, er nu igennem IPMA Certificeringen, og det er gået rigtig godt. En af niveau B kandidaterne, der har gennemført et forløb her i efteråret 2020 er Jakob Burkard, Head of Supply Digitalization Programme & PMO, Sr. Project Manager hos Velux A/S.

Jakob siger om forløbet:

“Fasttrack gav mig mulighed for en B-certificering på distancen i en Corona-tid. God introduktion til certificeringspakke og vejledning under forløbet fra IPMA, samt erfarne (og grundige) assessorer efterlod indtryk af et gennemarbejdet og godt planlagt certificeringsforløb, og det uden at gå på kompromis med kvalitetsniveauet. Thumbs up til DPL og IPMA! Jeg kan varmt anbefale at få projektlederkompetencerne testet og dokumenteret gennem en IPMA certificering – også som Fasttrack.”

 

Lyder IPMA Fasttrack som noget for dig?

Forløbet bliver skræddersyet til dig – og alt foregår online. Du kan læse meget mere om fastrack-forløbet her. Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os på 8844 3600 eller sende os en mail på info@ipma.dk

Bliv klogere på, hvad en IPMA Certificering er her

Priser på IPMA Certificering